Jos cenzura din Parlament. Deputatul MAN, Gaik Vartanian, a depus o sesizare la CC cu privire la revizuirea dreptului la luare de cuvânt

Libertatea de exprimare în Parlament trebuie să fie ca la ea acasă. Deputatul MAN, Gaik Vartanian a depus astăzi la Curtea Constituțională o sesizare prin care majoritatea parlamentară...

Libertatea de exprimare în Parlament trebuie să fie ca la ea acasă. Deputatul MAN, Gaik Vartanian a depus astăzi la Curtea Constituțională o sesizare prin care majoritatea parlamentară cenzurează timpul de expune a deputaților din opoziție.

„Cu câteva clipe în urmă am depus sesizare la Curtea Constituțională pentru interpretarea și verificarea constituționalității punctelor 5/6 din articolul 105 Regulamentul Parlamentului care permite unui grup de deputați, în timpul ședinței, de a limita dreptul de a lua cuvânt. Din pacate, acest fenomen s-a produs în timpul ultimei ședințe Parlamentului, când Guvernul Recean a fost investit și majoritatea parlamentară a limitat drept unor deputați de a lua cuvântul.

Eu cred ca acest fenomen este eliminat și să aibă loc în orice stat democratic, mai ales un stat cum suntem noi, un stat candidat la UE. Si eu sper ca Curtea Constitutională își va spune un cuvânt fierm în apărarea democrației și libertății de exprimare”, a declarat Vartanian.

In this article