Joe Biden face o nouă gafă într-un discurs

Preşedintele american Joe Biden a făcut o gafă într-un discurs pe care l-a susţinut la Washington şi a declarat că 100 de persoane au murit din cauza Covid-19...

Preşedintele american Joe Biden a făcut o gafă într-un discurs pe care l-a susţinut la Washington şi a declarat că 100 de persoane au murit din cauza Covid-19 în timpul pandemiei. Cifra a fost corectată de Casa Albă în transcrierea oficială a discursului – un milion de morţi.

“Încă mai simţim pierderea profundă a pandemiei (covid-19). Aşa cum am spus, peste 100 de persoane au murit. Sunt 100 de scaune goale în jurul mesei în bucătărie. Pentru fiecare pierdere sunt atît de mulţi oameni lăsaţi în urmă cu inima frântă”, a declarat marţi, Joe Biden.

Această eroare a fost corectată în transcrierea oficială a discursului, disponibil pe site-ul Casei Albe, în care cuvântul “100” este tăiat şi înlocuit cu cuvântul “milion”.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), 1.127.152 de oameni au murit în Statele Unite din cauza Covid-19.

Această gafă a lui Joe Biden probabil este o eroare de neatenţie. La începutul discursului, potrivit acestei transcrieri, preşedintele american a evocat bilanţul corect de “un milion de morţi de Covid”.

Nu este prima oară când preşedintele american – atacat frecvent din cauza vârtsei sale înaintate – comite o gafă într-un discurs. În ultima sa gafă, la sfârşitul lui iunie, el a confundat războiul din Ucraina cu războiul din Irak.

In this article