Japonia susține modernizarea serviciilor publice locale în R. Moldova

Ambasadorul Japoniei în R. Moldova, Yamada Yoichiro, împreună cu directorul IMSP Centrul de Sănătate Rîscani, Gabriela Sandu, au semnat contractul de grant în valoare de 45.901 dolari, finanțat...

Ambasadorul Japoniei în R. Moldova, Yamada Yoichiro, împreună cu directorul IMSP Centrul de Sănătate Rîscani, Gabriela Sandu, au semnat contractul de grant în valoare de 45.901 dolari, finanțat de către Guvernul Japoniei în cadrul Programului ”Kusanone”.

Proiectul va contribui la fortificarea capacităților imagistice și de investigare a pacienților la IMSP Centrul de Sănătate Rîscani. Beneficiari ai proiectului vor fi peste 24.000 persoane din Raionul Rîșcani.

Ambasadorul Yoichiro Yamada și-a exprimat admirația pentru ”devotamentul și profesionalismul cadrelor medicale din Moldova”. Referindu-se la numărul semnificativ de refugiați găzduiți din localitățile raionului Rîșcani.

”Suntem recunoscători și aplaudăm R. Moldova pentru că a arătat lumii întregi un exemplu minunat de ospitalitate oferită refugiaților. Ați făcut acest lucru, în pofida crizei energetice și a inflației cauzate de Războiul Rusiei, care a afectat crunt R. Moldova”, a menționat  Yoichiro Yamada.

Programul de granturi pentru securitate umană „Kusanone” a fost lansat în R. Moldova în 2008. Până în prezent, Japonia a oferit finanțare nerambursabilă în sumă de 6.8 milioane de dolari pentru 82 de proiecte în domeniile educației, sănătății și utilităților publice.

In this article