Irina Vlah: Tăcerea autorităților în privința Bisericii este o trădare a poporului

Irina Vlah a lansat un apel public către conducerea țării în legătură cu amenințările unui deputat PAS de a interzice Biserica Ortodoxă din Moldova. Fostul bașcan al Găgăuziei a spus...

Irina Vlah a lansat un apel public către conducerea țării în legătură cu amenințările unui deputat PAS de a interzice Biserica Ortodoxă din Moldova. Fostul bașcan al Găgăuziei a spus că aceste amenințări nu sunt doar vorbe în vânt și că a cerut în mod oficial Președintei Maia Sandu, Președintelui Parlamentului Igor Grosu și Prim-ministrului Dorin Recean să ofere public garanții că biserica nu va fi afectată de deciziile guvernului.

Irina Vlah a elaborat un document special, prin care cei trei lideri politici să se angajeze să protejeze Biserica Ortodoxă, însă a subliniat că nu a primit niciun răspuns până în prezent.

„Nu înțeleg cu ce anume ei nu sunt de acord. Cu faptul că Mitropolia Moldovei reprezintă valorile tradiționale? Sau poate nu sunt de acord că majoritatea moldovenilor sunt creștini ortodocși?”, a întrebat Vlah.

Ea a avertizat că interzicerea bisericii ar avea consecințe negative asupra societății și că enoriașii așteaptă cu nerăbdare garanții și clarificări din partea autorităților. „Tăcerea lor este o trădare a propriului popor”, a conchis deputata.

In this article