Irina Vlah: Poporul are nevoie de garanții că autoritățile nu vor ataca biserica

Într-o declarație recentă, Irina Vlah, a exprimat îngrijorările cetățenilor cu privire la posibilitatea interzicerii Mitropoliei Moldovei, o idee răspândită de deputatul PAS, Vasile Șoimaru. În cadrul campaniei de...

Într-o declarație recentă, Irina Vlah, a exprimat îngrijorările cetățenilor cu privire la posibilitatea interzicerii Mitropoliei Moldovei, o idee răspândită de deputatul PAS, Vasile Șoimaru.

În cadrul campaniei de colectare a semnăturilor, Vlah a menționat că în toate raioanele, oamenii au manifestat neliniște și furie față de această amenințare.

„Declarația deputatului PAS, Vasile Șoimaru, cum că Mitropolia Moldovei ar putea fi interzisă în această toamnă, i-a neliniștit și i-a înfuriat pe oameni,” a spus Vlah.

Politiciana a subliniat că cetățenii nu au încredere în declarațiile Maiei Sandu, care a încercat să se distanțeze de spusele deputatului său. „Poporul are nevoie de garanții că autoritățile nu vor ataca biserica,” a afirmat ea.

În acest context, Irina Vlah a lansat un apel către autoritățile țării să își asume public angajamentul de a proteja Biserica Moldovei de orice formă de persecuție.

„Am pregătit un document și invit conducerea țării să-l semneze, oferind astfel oamenilor garanții clare: că guvernul va condamna public orice încercare de discreditare a Mitropoliei Moldovei; că va combate propaganda urii și discriminarea credincioșilor Mitropoliei Moldovei; că va asigura dreptul preoților și al sutelor de mii de enoriași ai Mitropoliei Moldovei de a-și practica liber credința”, a menționat aceasta.

Ea a adresat un mesaj ferm Maiei Sandu, președintelui Parlamentului și premierului, cerându-le să semneze aceste angajamente.

„Ori alegeți să fiți de partea colegului de partid Șoimaru, ori de partea poporului și a bisericii. Avem nevoie de liniște în societate. Ajunge cu incitarea unora împotriva altora. Am văzut deja unde duce acest lucru. Nu vă atingeți de biserică!” a concluzionat Irina Vlah.

In this article