Irina Vlah acuză: Maia Sandu și PAS sunt responsabili pentru distrugerea țării în ultimii ani

Irina Vlah, fondator și președinte al „Platformei Moldova”, a lansat acuzații la adresa președintei Maia Sandu și a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). Într-o postare pe rețelele sociale,...

Irina Vlah, fondator și președinte al „Platformei Moldova”, a lansat acuzații la adresa președintei Maia Sandu și a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). Într-o postare pe rețelele sociale, Vlah a declarat că „Maia Sandu și PAS sunt un tot unic și împreună au distrus continuu țara în ultimii ani.”

Vlah a criticat dur activitatea guvernamentală a PAS, subliniind mai multe probleme majore pe care le consideră rezultatul direct al guvernării acestui partid.

„În timpul guvernării PAS, Moldova a pierdut peste 200.000 de cetățeni, datoria de stat a crescut de la 69 miliarde lei la 107 miliarde lei, și justiția a fost distrusă complet,” a afirmat politiciana.

De asemenea, Vlah a atras atenția asupra altor probleme majore, cum ar fi închiderea a peste 60 de posturi TV și site-uri de știri incomode, plecarea investitorilor străini și scăderea numărului locurilor de muncă.

„În timpul guvernării PAS, am asistat la închiderea școlilor și spitalelor, inflația cumulativă a aproape atins 50%, și economia națională a fost grav afectată,” a spus Vlah.

Irina Vlah a criticat și politicile sociale, menționând că pensiile nu au fost indexate la nivelul inflației, în timp ce miniștrii și-au majorat salariile. De asemenea, a acuzat guvernarea PAS de achiziții dubioase și de pregătiri militare care ar putea submina pacea în țară.

Președinta „Platformei Moldova” a mai declarat că recentul anunț al Maiei Sandu privind candidatura sa din partea PAS în alegerile prezidențiale din octombrie 2024 a distrus mitul creat de propagandiștii săi, care sugerau că Sandu nu ar avea legături cu guvernarea dezastruoasă a PAS.

„Maia Sandu a demonstrat, prin această candidatură, că ea și PAS sunt interdependenți și că împreună au condus țara într-o direcție negativă. Acest moment de sinceritate arată clar responsabilitatea comună pentru problemele actuale ale țării,” a concluzionat Vlah.

In this article