Irina Vlah acuză Guvernul PAS: Economisesc pe copii, dar cheltuiesc miliarde pe arme inutile

Irina Vlah, liderul Asociației „Platforma Moldova”, a criticat dur guvernul PAS, subliniind scăderea drastică a natalității în Republica Moldova. Vlah a comparat situația actuală cu perioada de dinaintea...

Irina Vlah, liderul Asociației „Platforma Moldova”, a criticat dur guvernul PAS, subliniind scăderea drastică a natalității în Republica Moldova. Vlah a comparat situația actuală cu perioada de dinaintea guvernării PAS și a evidențiat nevoia urgentă de măsuri pentru susținerea familiilor tinere.

„Tot mai puțini copii se nasc în Moldova. În 2023, în țară s-au născut doar 24 de mii de copii. Înainte de timpurile PAS-ului, într-un an se nășteau peste 30 de mii pe an. În acest ritm, în curând nu va mai rămâne nimic din poporul nostru,” a declarat Vlah.

Ea a subliniat importanța infrastructurii și a condițiilor de viață pentru creșterea natalității.

„Pentru ca o familie tânără să-și dorească să aibă un copil, apoi un al doilea și al treilea copil, trebuie să existe o grădiniță gratuită; școala să fie în apropiere și nu într-un sat vecin; copiii trebuie să aibă un loc unde să facă sport sau muzică; părinții să aibă locuri decente de muncă”, a precizat Vlah.

Irina Vlah a împărtășit experiența din Găgăuzia, unde echipa sa a implementat măsuri concrete pentru a sprijini familiile.

„În 2015, m-am confruntat cu aceeași problemă când echipa noastră a venit la putere în Găgăuzia. Nu am închis școli, am construit cinci grădinițe noi, un spital nou, am oferit mese gratuite tuturor elevilor și am deschis centre gratuite pentru copii. Le-am oferit mamelor tinere adaosuri gratuite pentru copii și am plătit indemnizații suplimentare”, a adăugat liderul Asociației „Platforma Moldova”.

Ea a subliniat că măsuri similare ar putea fi aplicate la nivel național pentru a încuraja natalitatea. „La fel se poate face în toată Moldova! Pentru ca oamenii să vadă rostul să rămână aici, să întemeieze familii, să crească copii…”

În final, Vlah a criticat prioritățile actuale ale guvernului. „Dar ce vedem? Autoritățile economisesc pe baza copiilor, dar sunt gata să cheltuiască miliarde pe radare și arme inutile. Atunci am o întrebare: acest guvern chiar are nevoie de Moldova ca stat?”, a conchis Vlah.

@irinavlahTot mai puțini copii se nasc în Moldova. În 2023, în țară s-au născut doar 24 de mii de copii. Înainte de timpurile PAS-ului, într-un an se nășteau peste 30 de mii pe an. În acest ritm, în curând nu va mai rămâne nimic din poporul nostru. _________ В Молдове рожают всё меньше и меньше. В 23 году в стране родилось всего 24 тысячи детей. До PAS-овских времён в год рождалось более 30 тысяч. Такими темпами от нашего народа скоро ничего не останется. #moldova #irinavlah #politica #pas

♬ оригинальный звук – Irina Vlah

In this article