Iranul își omoară cetățenii pentru a băga frica în populație

Pedeapsa cu moartea a fost folosită ca armă de către guvernul iranian pentru a băga frica în populaţie şi pentru a înăbuşi disidenţa, a declarat, marţi, Înaltul Comisar...

Pedeapsa cu moartea a fost folosită ca armă de către guvernul iranian pentru a băga frica în populaţie şi pentru a înăbuşi disidenţa, a declarat, marţi, Înaltul Comisar ONU pentru drepturile omului, Volker Türk, subliniind că execuţiile echivalează cu o „crimă aprobată de stat”, relatează Reuters.

„Utilizarea ca armă a procedurilor penale pentru a pedepsi oamenii pentru că îşi exercită drepturile fundamentale – cei care participă la sau organizează demonstraţii – echivalează cu o crimă aprobată de stat”, a declarat Volker Türk într-un comunicat, în care subliniază că execuţiile au încălcat legislaţia internaţională privind drepturile omului.

În Iran au fost executaţi, sâmbătă, prin spânzurare doi bărbaţi pentru că ar fi ucis un membru al forţelor de securitate în timpul protestelor desfăşurate în întreaga ţară, în urma cărora mai multe persoane reţinute au fost condamnate la moarte.

Agenția ONU pentru drepturile omului a primit informaţii că alte două execuţii sunt iminente în Iran, se mai arată în comunicat.

Sursa: digi.ro

In this article