Ion Sturza, cere demisia ministrului Economiei, Sergiu Gaibu: Le-a lăsat un gust foarte amar oamenilor cu care a comunicat

Fostul Premier Ion Sturza consideră că e nevoie nu doar de schimbarea unor miniștri în actualul Guvern, ci de „o remaniere fundamentală”. „Noi vom fi martori, într-un timp...

Fostul Premier Ion Sturza consideră că e nevoie nu doar de schimbarea unor miniștri în actualul Guvern, ci de „o remaniere fundamentală”. „Noi vom fi martori, într-un timp relativ scurt, ai acestei remanieri”, a declarat Sturza la VoceaBasarabiei.

Întrebat cine îl supără, Ion Sturza l-a numit pe ministrul Economiei, Sergiu Gaibu.

„Uite, ieri am avut mai multe întâlniri, inclusiv cu agenți economici și mi-au spus de o întâlnire cu ministrul Economiei, care i-a tratat cu mare aroganță și cu o atitudine, așa, de om mare și le-a spus ceva de genul: „Dar ce? Astea nu-s problemele mele, descurcați-vă, duceți-vă”. Dar a spus-o nu într-o formă… Da, a spus-o așa, de la înălțimea lui fizică, că e foarte înalt, a spus-o cu multă aroganță, care le-a lăsat un gust foarte amar oamenilor care au comunicat cu el.

Păi, cred că el este prima candidatură, dar încă o dată vă spun: nu rezolvă una-două, rezolvă o remaniere mai serioasă, nu de aceea că ei au fost sau sunt răi, buni ș.a.m.d., pentru că nimeni nu s-a așteptat să se preia guvernarea la o așa anvergură, la început nimeni nu s-a preocupat de o structură adecvată a guvernului și acum, după ce a trecut ceva timp, e clar cine face și cine nu face treabă”, a menționat fostul premier.

Ion Sturza a subliniat că își dorește ca remanierile să aibă loc în viitorul apropiat.

Și ex-premierul Vlad Filat a scris astăzi pe facebook, că e nevoie de schimbarea Guvernului într-un timp cat mai scurt. „Dacă nu va fi schimbat guvernul în cel mai scurt timp, vom avea o toamnă foarte fierbinte și o iarnă foarte, foarte rece. P.S. Un om de stat trebuie să aibă caracter, însă este obligat să guverneze rațional”, a scris ex-premierul.

Următorul prim-ministru al Republicii Moldova ar putea fi actualul consilier al președintei Maia Sandu, Dorin Recean, potrivit unor surse apropiate PAS. Acesta îi va lua locul actualei șefe a Guvernului, Natalia Gavrilița. Președinția nu a confirmat, dar nici nu a infirmat zvonurile.

Sursa: Unimedia.info

In this article