Ion Chicu: Putem să identificăm spații, paturi, echipamente, dar medici mai mulți nu avem

Premierul Ion Chicu a îndemnat populația să fie responsabilă, să poarte măști și să respecte regulile sanitar-epidemiologice impuse de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP). Șeful Guvernului...

Premierul Ion Chicu a îndemnat populația să fie responsabilă, să poarte măști și să respecte regulile sanitar-epidemiologice impuse de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP).

Șeful Guvernului a atras atenția asupra faptului că numărul de paturi, echipamente și spații pot fi majorate, însă capacitățile umane din sistemul medical sunt la limită.

”Din păcate, personal altul decât pe cel care-l avem, nu avem de unde-l lua. Noi am mobilizat studenții de la Medicină, rezidenții, mai departe spații putem să identificăm, paturi, echipament, oameni mai mulți nu sunt. Sănătatea fiecăruia dintre noi depinde de conștiința fiecăruia dintre noi”, a declarat premierul după ședința de luni de la Președinție.

Șeful Guvernului a mai spus că, săptămâna aceasta, vor mai fi activate câteva paturi pentru infectații COVID-19 în instituțiile medicale din țară.

 

In this article