Ion Chicu, la ședință cu veteranii: Până la sfârșitul anului, indemnizația va crește până la 500 de lei

Prim-ministrul Ion Chicu a participat la şedința Consiliului Național pentru problemele veteranilor, la care au fost reprezentanți ai 11 organizații. În cadrul ședinței au fost abordate problemele confruntate...

Prim-ministrul Ion Chicu a participat la şedința Consiliului Național pentru problemele veteranilor, la care au fost reprezentanți ai 11 organizații.

În cadrul ședinței au fost abordate problemele confruntate de veterani. Totodată, vorbitorii au condamnat comportamentul protestatarilor din 2 martie, menționând că acea acțiune nu îi reprezintă.

Premierul a vorbit despre măsurile întreprinse de Executiv pentru susținerea veteranilor. A fost aprobat proiectul de lege, care prevede acordarea poliței medicale gratuite veteranilor neangajați în câmpul muncii. A fost dublată mărimea indemnizațiilor pentru văduvele veteranilor și mărite alocațiile pentru serviciile medicale.

Chicu a menționat că statul a alocat suplimentar 174 mln. de lei pentru majorările indemnizațiilor. În prima etapă, plățile vor creşte de la 100 la 300 de lei. Până la sfârşitul anului, suma va ajunge la 500 de lei.

In this article