Ion Chicu: FMI salută abordarea guvernului de la Chișinău de a păstra nivelul înalt de cheltuieli pentru infrastructură

Fondul Monetar Internațional salută abordarea guvernului de la Chișinău de a păstra nivelul înalt de cheltuieli pentru infrastructură. Despre aceasta premierul Ion Chicu a declarat la postul public...

Fondul Monetar Internațional salută abordarea guvernului de la Chișinău de a păstra nivelul înalt de cheltuieli pentru infrastructură. Despre aceasta premierul Ion Chicu a declarat la postul public de televiziune.

„Asta înseamnă locuri de muncă, asta înseamnă impozite plătite, asta înseamnă imbold pe tot lanțul valoric al economii și cred că numai așa trebuie de continuat”, a precizat premierul.

Referitor la politica bugetar fiscală și principalii parametri ai bugetului, Ion Chicu spune că totul a fost coordonat cu FMI.

„Pentru anul viitor avem coordonat cu Fondul creșterea cheltuielilor bugetului public național cu aproape 7 miliarde față de anul 2020. Preponderent, banii se vor duce la investiții și la majorarea salariilor pentru personalul medical. Aici avem 1,84 miliarde lei pentru medici și 1,2 miliarde pentru salariile altor angajați din sectorul public”, susține Ion Chicu.

 

In this article