Ion Chicu consideră ”o aventură” încercarea Guvernului de a reforma Zonele Economice Libere (VIDEO)

„Avem aceste parcuri sau zone economice libere, care sunt un bun exemplu. Mi-am dat seama, discutând acum cu reprezentanții acestor zone, că Guvernul nostru a inventat ceva pentru...

Avem aceste parcuri sau zone economice libere, care sunt un bun exemplu. Mi-am dat seama, discutând acum cu reprezentanții acestor zone, că Guvernul nostru a inventat ceva pentru a le reforma sau să facă ceva cu ele. Cred că este o aventură.

Trebuie să admitem, că aproape majoritatea investițiilor în industria Republicii Moldova de peste 10 ani,vin exclusiv din aceste zone. Exclusiv din aceste zone! Dacă tovarășii ăștia care sunt acum în Guvern s-au gândit să îmbunătățească ceva acolo și cunoaștem cum de obicei îmbunătățesc, atunci mi-e teamă că vom pierde chiar și acest mic avantaj în atragerea investițiilor în țară. Mi-e teamă că îl vom pierde și pe acesta. Înțelegeți, nu trebuie făcut acest lucru. Trebuie să-i întrebăm pe acești industriași ce nu vă convine aici și ce să schimbăm, și ce vrem să refacem acolo etc.

Sper cu adevărat că această acțiune de reformare nu va trece și vor vedea un fel de stabilitate pentru noi, în politica noastră, iar viitorii investitori vor investi aici.

Dar nu este nevoie să ne facem iluzii, nu vom putea, desigur, să concurăm cu Ucraina de ex., în multe sectoare. Trebuie să oferim toate oportunitățile industriașilor care vin cu tehnologia și producerea proprie. Și avem exemple, ele trebuie susținute. Mi-am dat seama că, din păcate, actuala guvernare a pus practic capăt proiectului de realizare a platformelor industriale multifuncționale în 18 raioane pe care l-am lansat. A fost pusă crucea pe ele. Acest lucru sugerează din nou că se gândesc la orice, numai nu la economie.”

In this article