Ion Chicu despre protestele agricultorilor: Ei zic că sunt agricultori, dar de fapt sunt activiști politici ai Platformei DA

Guvernul Republici Moldova nu va accepta șantajul unor producători agricoli, care, de fapt, sunt lideri politici, care blochează traseele și provoacă incomodități cetățenilor. Este reacția premierului Ion Chicu...

Guvernul Republici Moldova nu va accepta șantajul unor producători agricoli, care, de fapt, sunt lideri politici, care blochează traseele și provoacă incomodități cetățenilor. Este reacția premierului Ion Chicu la acțiunea de protest a unui grup de fermieri din sudul țării, care au intenționat să blocheze Capitala, aducându-și aici tehnica agricolă.

„Statul vine cu subvenționare pentru tehnică, dar atunci când asemenea agricultori, care sunt, de fapt, politicieni vin să blocheze traseele și aduc incomodități altor cetățeni. Acesta este un șantaj, pe care nu-l acceptăm, dar, atunci, când prin acțiunile respective, mai ales ale unui agent economic care primește din buget de 3 ori mai mult decât contribuie – este inacceptabil”, a declarat Ion Chicu.

Premierul a remarcat și faptul că liderii protestatarilor sunt, de fapt, activiști locali ai PPDA-ului lui Andrei Năstase.

„Ei zic că sunt agricultori, dar de fapt sunt activiști politici ai Platformei DA. Ne-am documentat și nu am văzut nici un constructivism acolo. Nu acceptă nici un fel de argumente. Unii din liderii acestor protestatri prelucrează 1000 de hectare, pe care anul trecut a achitat impozite 360 de mii de lei, dar a primit subvenții de la stat de aproape 800 de mii de lei, și anul acesta a primit deja 300 de mii de lei”, a mai spus șeful Guvernului.

În presă a apărut informația că majoritatea organizatorilor protestelor, în raioane, sunt membrii PPDA și PAS, care, deși plătesc puține impozite la stat, beneficiază de suport de milioane din partea bugetului de stat.

In this article