Ion Chicu a avut o ședință online cu un grup de conducători ai asociațiilor de transportatori

Prim-ministrul Ion Chicu a avut o ședință online cu un grup de conducători ai asociațiilor de transportatori. Reprezentanții transportului de mărfuri, pasageri și taximetrie au vorbit despre problemele...

Prim-ministrul Ion Chicu a avut o ședință online cu un grup de conducători ai asociațiilor de transportatori. Reprezentanții transportului de mărfuri, pasageri și taximetrie au vorbit despre problemele grave pe care le întâmpină în urma crizei pandemice. În plus, transportatorii au solicitat și modificarea unor aspecte în actele normative și legislative care ar putea exclude barierele ce le periclitează și blochează activitatea.

Transportatorii i-au solicitat Guvernul suport financiar, după ce criza pandemică a dus la scăderea cu aproape 50% a activității lor. Ion Chicu a declarat că, în măsura în care este posibil, Executivul va încerca să găsească soluții optime de depășire a dificultăților.

„Trebuie să identificăm împreună soluții și facilități fiscale care ar reduce concurența neloială și transportul ilicit. Pentru că vă încadrați în categoria companiilor care au avut de suferit din cauza pandemiei, puteți beneficia de cele 60% din volumul taxelor aferente salariilor. Mai mult, statul subvenționează și dobânda la credite”, a menționat prim-ministrul.

Premierul a dispus crearea unui grup de lucru din care vor face parte reprezentanți ai transportatorilor și ai instituțiilor abilitate, iar pe 18 august va avea loc o primă ședință.

In this article