Ion Chicu a anunțat că FMI a aprobat ultima tranșă de bani pentru Moldova

Consiliul de directori al Fondului Monetar Internațional, în cadrul ședinței de azi, 11 martie,  a aprobat ultima tranșă din actualul program de finanțare în sumă de 20 de...

Consiliul de directori al Fondului Monetar Internațional, în cadrul ședinței de azi, 11 martie,  a aprobat ultima tranșă din actualul program de finanțare în sumă de 20 de milioane de dolari.

Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu pe Facebook.

“Stimați Prieteni, Vești bune pentru acest final de zi!

Boardul de directori FMI a acordat votul/suportul pentru finalizarea cu succes a programului cu țara noastră, astfel confirmînd realizarea agendei de reforme în domeniul finanțelor publice și sectorului financiar bancar.

Negocierile purtate de noi cu echipa FMI pe parcursul lunii februarie 2020 și îndeplinirea angajamentelor asumate, ne-au permis să încheiem cu succes programul existent și să punem bazele pentru un nou program. Urmare a acestei decizii, țara va beneficia în următoarele zile și de un suport financiar consistent.

Aduc mulțumiri tuturor colegilor, care pe parcursul implementării acestui program și-au adus aportul la obținerea acestui succes!

Meritul principal, însă, este al întregii țări, fapt pentru care trebuie să fim mândri cu toții!” , a scris Ion Chicu.

In this article