Ion Ceban: Strategia de dezvoltare a capitalei prinde contur. La ce etapă sunt responsabilii

Mari pași în elaborarea Strategiei de dezvoltare a muncipiului Chișinău au fost făcuți astăzi în cadrul Primăriei Chișinău. Asta după ce responsabilii din cadrul Direcției Arhitectură și experții...

Mari pași în elaborarea Strategiei de dezvoltare a muncipiului Chișinău au fost făcuți astăzi în cadrul Primăriei Chișinău. Asta după ce responsabilii din cadrul Direcției Arhitectură și experții din Rusia au prezentat partea de documente pentru etapa întâi, ce prevede examinarea situației existente.

Astfel, au fost prezentate rezultatele unui sondajului efectuat în rândul populației, la care au participat 2500 de respondenți, dar și rezultatele interviurilor efectuate cu 40 de experți din diverse domenii de activitate de pe teritoriul municipiului, spune primarul general Ion Ceban.

Totodată, au fost elaborate mai multe propuneri pentru îmbunătățirea situației în municipiul Chișinău, pe mai multe aspecte. Potențialul de resurse disponibile, aspectele sociale și culturale

eficiența utilizării teritoriilor, infrastructura tehnică, economia și ecologia.

„Totodată, au fost schițate primele scenarii de dezvoltare a teritoriului municipiului. Propunerile urmează să fie discutate în grupurile tehnice de lucru, în grupul de supraveghere al elaborării Strategiei și consultată pe larg cu diverse grupuri din comunitate”, a declarat Ceban.

Amintim că echipa de experți din Federația Rusă au început colectarea datelor pentru realizarea Planului Urbanistic General.

In this article