Ion Ceban, omagi pentru poetul Mihai Eminescu cu flori în scuarul Eminescu și de pe aleea clasicilor din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”

Astăzi, într-o ceremonie plină de emoție, Primarul Chișinăului, Ion Ceban, a depus flori la bustul poetului național Mihai Eminescu din scuarul Eminescu și de pe aleea clasicilor din...

Astăzi, într-o ceremonie plină de emoție, Primarul Chișinăului, Ion Ceban, a depus flori la bustul poetului național Mihai Eminescu din scuarul Eminescu și de pe aleea clasicilor din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”. Cu această ocazie, comunitatea își amintește și comemorează 134 de ani de la trecerea în neființă a Marelui Geniu, care a lăsat în urmă opere de artă remarcabile.

Primarul Ion Ceban a subliniat importanța și durabilitatea creațiilor lui Mihai Eminescu, care rămân vii și inspiraționale și în zilele noastre: “Astăzi comemorăm un moment solemn – 134 de ani de la trecerea în neființă a Marelui Poet Mihai Eminescu. Operele sale excepționale continuă să ne surprindă și să ne emoționeze prin naturalețea și sensibilitatea lor. Eminescu este și va rămâne un simbol al culturii și literaturii române, iar creațiile sale prețioase sunt transmise și învățate din generație în generație.”

Primarul a amintit și de eforturile administrației locale în reabilitarea scuarului Eminescu și alocarea unei sculpturi care o înfățișează pe Veronica Micle, muza poetului: “Prin reabilitarea scuarului care îi poartă numele și prin instalarea sculpturii Veronica Micle, am dorit să aducem un omagiu deosebit poetului nostru național. Scuarul Eminescu este acum un loc frumos și plin de viață, unde se desfășoară evenimente în aer liber și unde oamenii pot petrece momente de reflecție și conectare cu cultura și literatura română.”

Florile depuse la bustul lui Mihai Eminescu sunt un semn de respect și recunoștință față de moștenirea culturală și literară pe care poetul a lăsat-o în urmă.

In this article