Ion Ceban: Moldovenii sunt furați de un miliard de lei. Schema de corupție este între Guvern – Moldova Gaz – Gazprom

Moldovenii sunt furați de un miliard de lei. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban, care afirmă că în cârdășie se află Guvernare, „MoldovaGaz” și Gazprom. „Cu...

Moldovenii sunt furați de un miliard de lei. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban, care afirmă că în cârdășie se află Guvernare, „MoldovaGaz” și Gazprom.

„Cu detalii vom reveni în scurt timp și vom spune: Cum, noi, moldovenii achităm cel mai mare preț pentru gaz. Cum am ajuns să achităm pentru prima dată zeci de euro pentru transportare la fiecare 1000 de m3 în plus. Cum și în ce condiții cresc volumele de gaz livrate, fără creșterea consumului pe teritoriul Republicii Moldova și unde, de fapt, este gazul.

Guvernul tace, iar analiștii tot se zbat de ceva timp să explice unele detalii și nu sunt auziți. Sunt gata pe acest caz sa fiu audiat de orice procuror, chiar și cei din PAS care îi schimbă ca pe mănuși.

Apropo, gazul a scăzut acum la 800 de dolari, de ce nu a scăzut și prețul de la 29 de lei?! Eu vreau să vă spun acum în premieră, că domnul Spînu cu domnul Ceban (n.r. Vadim Ceban – director S.A. Moldovagaz) și cu mai mulți factori de decizie de la Gazprom au înțelegere. Și mai mult decât atât, mă fură pe mine și pe dumneavoastră și pe toți locuitorii Municipiului, și nu doar.” a declarat Ion Ceban în cadrul emisiunii Secretele Puterii de la Jurnal TV.

In this article