Ion Ceban la inaugurarea celei de-a 57-a grupe pentru copiii de până la trei ani în Capitală

O nouă grupă-creşă a fost deschisă, după reparaţie capitală, la Grădiniţa nr. 56 din sectorul Râșcani al Capitalei. Aceasta este a 57-a pentru micuții de până la trei...

O nouă grupă-creşă a fost deschisă, după reparaţie capitală, la Grădiniţa nr. 56 din sectorul Râșcani al Capitalei. Aceasta este a 57-a pentru micuții de până la trei ani, deschisă în ultimii ani în instituţiile de educaţie timpurie din municipiu. În total, în ultimii patru ani, municipalitatea a inaugurat peste 150 de grupe noi în grădinițele din Capitală.

La deschiderea grupei noi a fost prezent și primarul Capitalei, Ion Ceban, care a făcut un tur al instituției, care, în prezent, este frecventată de 99 de copii.

„Mai avem multe de schimbat. Mulţumesc partenerilor care ne-au ajutat să realizăm acest proiect foarte necesar pentru capitală, unde numărul copiilor creşte şi asta bucură. Avem proiecte frumoase, colaborări frumoase. Totul ce se face, se face pentru copilașii noștri, pentru cei din Ucraina. Sperăm cu toții să fie integrați, să se simtă mai confortabil, să aibă o copilărie cât mai frumoasă. Le mulțumesc tuturor celor implicați. Este o cerere sporită atât pentru creșe, cât și pentru grădinițe. Sper că împreună vom face față. Să fie sănătoși toți cei care se implică în activități: pedagogii, ajutorii de educatori, bucătarii, care se dedică şi seamănă dragoste pentru cei 99 de copii încadraţi în 4 grupe”, a declarat primarul Capitalei, Ion Ceban.

Administrația grădiniței a precizat că noua grupă-creșă este destinată pentru 20 de copilași, iar 16 au fost deja înscriși.

Edilul a precizat că sprijinul a venit din partea Street Child în parteneriat cu Institutul Național de Intervenție Timpurie în Copilărie, în contextul implementării proiectului „Dezvoltarea serviciilor de educație timpurie pentru populația de refugiați ucraineni”, cu susținerea UBS Optimus Foundation. Mulţumesc şi UN Women, care a contribuit cu mobilier, cu susținerea Ambasadei Suediei.

Totodată, grădinița urmează să beneficieze de un program de eficiență energetică, prin reabilitarea fațadei, în valoare de un milion de lei.

Grădinița nr. 56 din sectorul Râșcani a fost fondată în anul 1961 cu un număr total de 4 grupe, frecventate acum de 99 de copii. În instituție activează 8 cadre didactice, 13 cadre nedidactice.

In this article