Ion Ceban: La Centrul de Vaccinare ar putea fi organizat un mini maraton, unde se va imunizat preponderent cu Sputnik

În această săptămână ar putea fi organizat un maraton mai mic la Centrul de Vaccinare din capitală. Potrivit primarului general Ion Ceban, acest lucru ar putea fi pus...

În această săptămână ar putea fi organizat un maraton mai mic la Centrul de Vaccinare din capitală. Potrivit primarului general Ion Ceban, acest lucru ar putea fi pus în practică datorită faptului că în Moldova a venit un lot de vaccin Sputnik, care urmează să fie distribuit prin țară.

„Vreau să aduc mulțumiri pentru medicii de la Sfânta Treime, studenți și voluntari, care au făcut un efort atât de mare chiar de ziua lor profesională.

În pandemie, erau implicați și studenții și rezidenții pentru a veni în ajutor. Dragi medici cu experiență învăța-ții pe cei mai mici, să îi creșteți, să le transmiteți cele mai bune și frumoase practici, ei sunt urmașii DVS și să-i motivăm noi să rămână acasă, deoarece avem nevoie de DVS.

Astfel de maratoane suntem gata să organizăm la necesitate. Acum în țară este și vaccinul Sputnik, știm că mulți au întrebat de acest vaccin. Așteptăm în câteva zile distribuirea vaccinului de către Minister, iar la nivel de municipalitate, poate să organizăm un Maraton mai mic la Centrul municipal de vaccinare anume cu acest ser. Doritori sunt mulți”, a declarat edilul.

Primarul spune că dacă la Maratonul de la Palatul Republicii timp de o oră erau vaccinați în jur de 1000 de persoane, la Centrul de Vaccinare poate fi organizat un flux mai mic, dar concentrat într-un singur loc.

„Cred că suntem gata pentru a face față. Am deplină încredere în echipa deja formată”, a conchis Ceban.

Amintim că la maratonul de duminică au fost vaccinate peste 3000 de persoane cu doza I și doza II.

In this article