Ion Ceban, în Parlamentul din Viena: Proiecte, planuri, crize și experiențe, topul discuțiilor

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a avut o întâlnire cu reprezentanți ai Parlamentului din Viena și ai Renner – Institute, o organizație dedicată cercetării și educației...

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a avut o întâlnire cu reprezentanți ai Parlamentului din Viena și ai Renner – Institute, o organizație dedicată cercetării și educației în domeniul social-democrației. Primarul a fost însoțit de o delegație de tineri din cadrul Centrelor municipale de tineret din Chișinău, care au efectuat un tur de studiu în Austria.

În cadrul întrevederii, Ion Ceban a prezentat planurile și proiectele pe care le are pentru dezvoltarea capitalei Republicii Moldova, în contextul provocărilor generate de pandemia de Covid-19, de criza refugiaților și de cea energetică. El a subliniat importanța colaborării și a schimbului de experiențe cu partenerii austrieci, care au oferit sprijin și încredere municipalității.

“La Parlamentul din Viena am avut o revedere cu Deputatul Harald Troch, care este și membrul Comisiei pentru politică externă și cu Dl. Gerhard Marchl – Membru al Renner – Institute. Am fost prezent împreună cu colegii și cu echipa de tineri din cadrul Centrelor municipale de tineret din Chișinău care în aceste zile sunt într-un tur prin mai multe orașe pentru a prelua cele mai bune experiențe. Sunt mândru că avem o colaborare frumoasă și putem realiza mai multe proiecte comune”, a declarat Ion Ceban.

Primarul a mai adăugat că a discutat despre situația generală din Republica Moldova și din regiune, în lumina schimbărilor sociale și politice care au loc. El a menționat că are o agendă comună cu partenerii austrieci, pe care intenționează să o realizeze în beneficiul cetățenilor.

“Am discutat despre criza Covid, a refugiaților și cea energetică în urma căreia municipalitatea a trebuit să facă față prețurilor majorate. Am discutat despre situația generală în contextul schimbărilor care au loc pe plan social, dar și politic. Am abordat agenda care urmează să o realizăm în comun și am mulțumit pentru susținerea și încrederea acordată”, a spus Ion Ceban.

In this article