Ion Ceban, în Barcelona, la cel mai prestigios târg dedicat soluțiilor Smart City la nivel global. Care sunt rezultatele

Împreună cu membrii echipei Primăriei Chișinău, primarul general Ion Ceban a participat la cel mai prestigios târg dedicat soluțiilor Smart City la nivel global. Invitația a venit din...

Împreună cu membrii echipei Primăriei Chișinău, primarul general Ion Ceban a participat la cel mai prestigios târg dedicat soluțiilor Smart City la nivel global.

Invitația a venit din partea colegilor săi din România la Fira de Barcelona, la Smart City Expo World Congress (SCEWC).

„În acest an, evenimentul cu tema „Orașe inspirate de oameni” a reunit peste 1.000 de expozanți și sute de experți internaționali.

Am discutat cu reprezentanți din mai multe țări care au reușit să implementeze tehnologii și soluții moderne în ceea ce privește mobilitatea şi siguranţa urbană. Sunt multiple idei care pot fi preluate și implementate la Chișinău pentru transformarea urbană, chiar dacă avem un buget modest față de multe țări care sunt la o etapă avansată în această privință.

Sigur că ne dorim să preluăm multe practici, iar în acest sens am discutat cu foarte mulți experți și potențiali parteneri care ne-ar putea ajuta în mai multe proiecte.

Fiecare oraș a trecut diverse perioade de dezvoltare, cu multiple provocări și noi vrem să putem dezvolta cât mai mult Chișinăul.

Sunt foarte multe provocări pe care ar trebui să le depășim împreună pentru a avea o infrastructură eficientă”, a declarat Ceban.

Totodată, edilul, la Barcelona, are mai multe întrevederi pe diverse domenii de activitate.

In this article