Ion Ceban face precizări: Care sunt categoriile de persoane care pot să meargă la serviciu în condițiile Stării de Urgență

În condițiile Stării de Urgență, primarul general al capitalei, Ion Ceban, a venit cu concretizări referitor la categoriile de persoane, care li se permite să meargă la serviciu....

În condițiile Stării de Urgență, primarul general al capitalei, Ion Ceban, a venit cu concretizări referitor la categoriile de persoane, care li se permite să meargă la serviciu. La această etapă rămân în vigoare deciziile Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

Alte restricții nu sunt, spune Ceban. Printre cele mai importante:

Se sistează până la 01.04.2020

– Activitatea de comerț a unităților comerciale cu amănuntul, cu excepția, unităților de comercializare a produselor alimentare, a produselor farmaceutice și a produselor petroliere;

– Activitatea piețelor comerciale de orice profil;

– Activitatea Centrelor de reabilitare/recuperare, inclusiv balneosanatoriale;

– Activitatea unităților de alimentație publică, în localurile și în spațiile amenajate/autorizate ale acestora.

NU ESTE RESTRICȚIONATĂ activitatea tuturor întreprinderilor de producere, dar va avea loc cu respectarea normelor sanitare recomandate de autorități și la decizia administrației poate avea loc cu asigurarea muncii angajaților de la domiciliu unde e posibil.

Se permite activitatea comercială bazată pe livrarea produselor online, transportul public si cel interurban, comerțul en-gros, activitatea băncilor, alimentația publică prin sistemul catering (livrare directă consumatorilor), lucrările de construcție, inclusiv la stația de epurare Chișinău, etc, cu respectarea strictă a normelor sanitare și epidemiologice.

Transportul public din Chișinău continuă să funcționeze la capacitate maximă pentru ca cetățenii care sunt nevoiți să iasă din casă să nu se îmbulzească și să păstreze distanța socială de cel puțin un metru.

Potrivit lui Ceban, un rol important în această situație de criză este informarea corectă. Edilul a trecut în revistă principalele reguli în această stare de urgență.

– Respectați distanța socială de cel puțin 1m, în cazul în care vă aflați în public, în transport, sau încăperi.

– Nu ieșiți din casă dacă nu aveți o urgență.

„Primăria municipiului Chișinău, întreprinde toate măsurile de evitare a răspândirii virusului, dar mizăm și pe suportul fiecăruia. Primul deces provocat de COVID-19. Este o primă pierdere și cu regret, constat că unii oameni încă nu conștientizează pericolul acestei pandemii”, a conchis primarul general.

In this article