Ion Ceban explică care-i cauza mirosului neplăcut din capitală

În această noapte au fost prelevate probe de la 10 întreprinderi producătoare, ce deversează apele reziduale în rețeaua de canalizare publică, din cauza cărora poate fi apărut mirosul...

În această noapte au fost prelevate probe de la 10 întreprinderi producătoare, ce deversează apele reziduale în rețeaua de canalizare publică, din cauza cărora poate fi apărut mirosul neplăcut din capitală.

Potrivit primarului general Ion Ceban, astăzi, dar şi în următoarele zile, comisia creată va merge şi la alţi 10 agenţi economici pentru a preleva probe.

„Acţiunile vin după ce în municipiul Chişinău a revenit mirosul neplăcut, iar responsabilii m-au informat că motivul ar fi creşterea concentrației deversărilor la Stația de Epurare şi de vină s-ar face agenții economici, ce nu dispun de stații de preepurare individuale. Mâine aștept raportul grupului de lucru. Persoanele responsabile care se fac vinovate să fie eliberate din funcţie, iar agenții economici vom cere să fie sancţionaţi, în cazul în care se va demonstra că mirosul în oraș a reapărut din cauza lor”, a declarat Ion Ceban.

Ceban mai afirmă că totodată, au fost transmise mai multe demersuri către instituțiile abilitate, pentru a se autosesiza în situaţia dată.

„Noi nu avem ce ascunde. Municipalitatea a depus un efort enorm pentru a rezolva problema mirosului neplăcut emanat de la Staţia de Epurare. Nu voi admite ca problema să revină, iar oamenii să sufere din cauza mirosului insuportabil”, a conchis edilul.

In this article