Ion Ceban, după deschiderea celei de-a V-a ediții a FESTIS: Teatrele trebuie să își continue activitatea în condițiile actuale pandemice

Primarul general Ion Ceban se arată bucuros de faptul că teatrele din capitală sunt deschise în această perioadă grea pandemică. Cel puțin aceasta putem conchide, după ce edilul...

Primarul general Ion Ceban se arată bucuros de faptul că teatrele din capitală sunt deschise în această perioadă grea pandemică. Cel puțin aceasta putem conchide, după ce edilul a participat ieri seară la deschiderea celei de-a V-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru FESTIS, care se desfășoară în perioada 11-21 octombrie la Teatrul Național „Satiricus I.L.Caragiale” cu genericul „REZISTĂM PRIN TEATRU”, cu referire la condițiile pandemiei de COVID-19.

„Primăria Chişinău susține financiar organizarea Festivalului. Mă bucur că în această perioadă 21 de trupe de teatru vor prezenta 26 de spectacole pentru cei dornici de evenimente culturale. Am urat succes și am mulțumit conducerii teatrului, actorilor și oaspeților pentru piesele pregătite. Am reiterat poziția mea de a investi mai mult în domeniul cultural, a susține oamenii valoroși din domeniu, a implica cât mai mulți locuitori ai capitalei în activitățile culturale. Astfel, pentru anul 2022 ne propunem să alocăm de 3 ori mai multe resurse financiare pentru domeniul cultural, care, din păcate, a fost neglijat în ultimii ani”, a punctat edilul.

Ceban afirmă că orașul Chișinău este nucleul cultural al țării, iar potențialul major al oamenilor de cultură este la Chișinău.

 

„Primăria Chișinău susține teatrele municipale, dar și teatrele naționale prin cofinanțarea diferitor evenimente, inclusiv a mai multor festivaluri de muzică, precum cea de-a XX-a Ediție a Festivalului Ethno Jazz la Chișinău, care a avut loc ieri. Sunt convins că Festivalul Internațional de Teatru FESTIS va fi pentru chișinăuieni o adevărată sărbătoare de suflet”, a conchis Ceban.

Amintim că toate evenimentele se vor organiza în condițiile restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19. Intrarea se va face în baza certificatelor COVID (testul PCR, certificatul de vaccinare, certificatul de la medicul de familie de însănătoșire în ultimele 180 de zile sau testul la anticorpi).

In this article