Ion Ceban, despre parcările din capitală: Stimați locuitori, încetul cu încetul amenajăm parcări

Străzile sunt pline mașini parcate, iar încet, încet municipalitatea încearcă să rezolve această problemă. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban, după ce a trecut pe lângă...

Străzile sunt pline mașini parcate, iar încet, încet municipalitatea încearcă să rezolve această problemă. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban, după ce a trecut pe lângă Parcul „Valea Morilor”.

„Străzile pline cu mașini. Parcarea municipală care este gratuită chiar la intrarea în parc, este liberă. Mai este o parcare cu plată, acea nu este municipală. Stimați locuitori, încetul cu  încetul amenajăm parcări.

Este acea despre care vorbesc acum. Este parcarea de pe strada Ismail colț cu bd Ștefan. Tot acolo de vis-a-vis a mai fost eliberată o parcare publică care era administrată de cineva și lua bani. Aceasta va fi amenajată la fel.

Parcarea de strada Ismail care este de-a lungul străzii la fel va fi aplicat marcajul, să nu fie haos acolo. Este creată o parcare în fața Parcului Alunelul, mai sus la fel este parcare. Parcări sunt create pe adiacente trotuarelor care sunt noi reparate. O parcare temporară a fost amenajată lângă Parcul Dendrariu, la primăvară urmează să fie amenajată și aplicat marcajul. Altă parcare a fost creată la intrare în parcul La Izvor.  Alta cu o capacitate de 400 de locuri urmează să fie amenajată pe strada Ghidighici la fel în preajma parcului La Izvor”, a declarat edilul.

Primarul afirmă că foarte multe terenuri sunt acum depistate pentru a fi destinate anume pentru parcări. Multe dintre aceste terenuri au fost acaparate.

„Cine cunoaște că cercul de lângă Tutun CTC este proprietate privată și noi măcar nu-l putem amenaja? Spațiul verde de lângă noua construcție din față la ministerul Sănătății, este proprietate privată Zona verde din fața Palatului Sporturilor a Universității de stat, acolo se voia a construi o stație PECO și nu am permis. Da, havuzurile de la Botanica de pe trotuarul Dacia cum au fost privatizate? Și multe altele. Când suntem întrebați de ce nu intervenim pe aceste terenuri. E simplu. Nu putem”, a conchis edilul.

In this article