Ion Ceban, despre grădinițele noi ce s-au deschis în capitală și suburbii

Un bloc nou al Grădiniței nr. 54 de la Buiucani va fi deschis astăzi. Asta după ce săptămâna trecută a fost inaugurată o altă grădiniță la Poșta Veche....

Un bloc nou al Grădiniței nr. 54 de la Buiucani va fi deschis astăzi. Asta după ce săptămâna trecută a fost inaugurată o altă grădiniță la Poșta Veche. În noua anexă, renovată de Primăria Chișinău, vor activa trei grupe frecventate de 90 de copii. În blocul reabilitat își avea sediul Grădinița nr.18, care a fost închisă încă acum 20 de ani.

Edilul Capitalei susține că decizia de a extinde Grădinița nr. 54 a fost luată în urma numărului mare de cereri depuse de părinți. În total, grădinița va fi frecventată de 200 de copii.

”Proiectul de reabilitare, realizat în perioada 2021-2022, a costat peste 8 milioane de lei, bani alocați din bugetul municipal. Pe lângă lucrările propriu-zise de reparație și amenajare, anexa renovată a fost dotată cu mobilier, inventar, utilaj și tehnică”, a declarat Ion Ceban.

Amintim că săptămâna trecută, la Poșta Veche a fost deschisă o nouă grădiniță. Cele patru grupe noi deschise sunt deja frecventate de 100 de copii. Clădirea reparată este o anexă a Liceului „Mihail Lomonosov” care a stat în paragină 20 de ani.

Edilul a mai anunțat că în această săptămână urmează să mai fie deschisă a treia grădiniță. Este vorba de Grădinița nr. 3 de pe strada Ion Pelivan destinată pentru 150 de copii.

”La fel, clădirea a fost renovată după circa 20 de ani de stopare a activității. Capacitatea totală este de 5 grupe de copii. Ceea ce a fost închis, abandonat sau înstrăinat întoarcem copiilor, părinților”, a mai adăugat Ion Ceban.

În cadrul acestui proiect, pe parcursul ultimilor ani, din bugetul municipal, pentru lucrările de reparație și de amenajare, au fost alocate peste 17 milioane lei.

De asemenea, în curând, urmează să fie deschise grădinițe noi și în suburbii – în satele Brăila și Condrița și în orașul Sângera. Amintim că în ultimii ani au fost deschise 132 de grupe noi în municipiul Chișinău.

In this article