Ion Ceban, despre deschiderea piețelor din capitală: Dacă nu se vor respecta regulile vor fi puse amenzi dure. Comerțul stradal, strict interzis

Se anunță amenzi aspre pentru cei care nu vor respecta regulile și cerințele sanitare impuse în piețele din capitală. Primarul general Ion Ceban a punctat că au fost...

Se anunță amenzi aspre pentru cei care nu vor respecta regulile și cerințele sanitare impuse în piețele din capitală. Primarul general Ion Ceban a punctat că au fost purtate discuții şi cu cei care activează în Piaţa Centrală cu agenții economici care au asigurat despre respectarea tuturor instrucțiunile elaborate şi prezentate spre implementare.

„Instrucțiunile impuse de Comisia extraordinară de sănătate publică a municipiului Chișinău, vizează atât administrația, vânzătorii, cât și cumpărătorii. Toți cu strictețe trebuie să mențină acele recomandări care au fost elaborate. Vor fi realizate controale inopinate pentru ca toate acele rigori să fie respectate.

Cei care vor încălca vor fi sancționați dur. La piața centrală riscul este mare, cu toate acestea, vreau să îndemn și să previn să fie interzis comerțul stradal în jurul piețelor, mai ales piața centrală. Să fie puse amenzi. Comerțul să fie permis doar în piață și doar în locurile autorizate”, a punctat Ceban.

Amintim că toți angajații/comercianții vor fi asigurați, obligatoriu, cu echipament de

protecție (măști, mănuși). În halele/pavilioanele de comerț de tip închis, vor fi instalate, după posibilitate, ecrane de protecție sau vor fi utilizate viziere. Locurile de comerț din piețe vor fi organizate cu respectarea distanței de 2 metri între ele. Odată cu reluarea activității piețelor, pe parcursul zilei vor fi organizate măsuri de dezinfecție a inventarului și a suprafețelor de lucru, cu soluții pe bază de alcool, cu o periodicitate de cel puțin 3 ore, precum și la finele fiecărei zile.

De asemenea, pe teritoriul piețelor și a pavilioanelor va fi organizată buna funcționalitate a unităților sanitare (WC, vestiare), precum și dotarea acestora cu soluții/substanțe dezinfectante, conectarea la rețele de apeduct, apă rece/caldă, sistem de canalizare etc.

In this article