Ion Ceban, despre conceptul de modernizare a Pieței Centrale: Acesta urmează să fie prezentat la următoarea ședință CMC, iar în curând va fi pus în practică

Conceptul de modernizare a Pieței Centrale a fost finalizat și va fi prezentat Consiliului Municipal Chișinău săptămâna viitoare. Primarul general al capitalei, Ion Ceban, a vorbit despre acest...

Conceptul de modernizare a Pieței Centrale a fost finalizat și va fi prezentat Consiliului Municipal Chișinău săptămâna viitoare. Primarul general al capitalei, Ion Ceban, a vorbit despre acest lucru în raportul său video, care este prezentat în fiecare săptămână.

„Acesta va fi unul dintre subiectele principale ale săptămânii viitoare în consiliul municipal. Sper cu adevărat că toți consilierii municipali vor susține acest lucru pentru a trece la implementarea sa în practică, de la parcări la amenajarea teritoriului intern și a altor componente”, a spus șeful Capitalei.

De asemenea, Ion Ceban a lămurit că nu este vorba doar de modernizarea Pieței Centrale, ci și de potențialul dezvoltării piețelor din sectoarele capitalului.

Trebuie menționat că, prin dispoziția primarului general, a fost efectuat un audit intern al întreprinderii municipale, care a relevat multe încălcări.

Din februarie până în iulie a acestui an, au fost întreprinse o serie de acțiuni pentru modernizarea întreprinderii municipale „Piața Centrală”. Astfel, au fost introduse noi sisteme de contabilitate și un sistem electronic pentru înregistrarea locurilor comerciale și a fost realizată optimizarea, ceea ce a permis companiei să economisească aproximativ 580 mii lei.

Mai mult, de pe străzile Armenească și Tighina au fost evacuate 55 de gherete, unde se vindea ilegal.

In this article