Ion Ceban, de „Limba Noastră”: Faptele vorbesc despre noi, nu vorbele frumoase

De sărbătoarea „Limba Noastră”, ca și anul trecut, primarul general Ion Ceban a stat departe de demagogii. De data această, edilul a postat pe pagina sa de Facebook...

De sărbătoarea „Limba Noastră”, ca și anul trecut, primarul general Ion Ceban a stat departe de demagogii. De data această, edilul a postat pe pagina sa de Facebook o poezie de Grigore Vieru, „În limba ta”.

Edilul a venit și cu o declarație în acest sens. „Faptele vorbesc despre noi, nu vorbele frumoase”, a punctat Ceban.

De precizat că astăzi în capitală vor fi organizate mai multe evenimente culturale.

La ora 10:30, în Grădina Publică ,,Ștefan cel Mare și Sfânt”, va avea loc deschiderea oficială a programului muzical – literar, cu genericul ,,Odă Limbii Române”, iar în cadrul evenimentului vor fi decernate diplome premianților tradiționalului concurs municipal ,,Dictare pentru fiecare”, ediția a VI-a.

Tot aici chișinăuienii și oaspeții capitalei vor avea parte de un program inedit cu participarea personalităților notorii din domeniul culturii, reprezentanți ai Uniunii Scriitorilor și artiști consacrați: Teo Chiriac, Arcadie Suceveanu, Vladimir Beșleagă, Ion Hadârcă, Cristi Aldea Teodorovici, Cristina Pintilie, Cristina Scarlat, Viorel Burlacu, Vali Boghian etc.

Evenimentul cultural din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” va fi încununat de „Orchestra municipală de muzică populară a Fraților Advahov” și soliștii: Zinaida Julea, Nicolae Glib, Doina Sulac și Fetele din Botoșani.

La ora19:00 pe str. Pietonală „Eugen Doga”, Primăria Chișinău invită cetățenii să urmărească un spectacol de muzică și poezie, cu genericul ,,Suntem în cuvânt și-n toate…”, prezentat de Aldea Teodorovici Orchestra, Natalia Barbu și Cătălin Josan.

În cadrul spectacolului va avea loc și promovarea poeziei autohtone de către: Ninela Caranfil, Nicolae Jelescu, Ioana Isac, Maria Pilchin și Andrei Sochircă.

La fel, în sectoarele capitalei vor fi organizate expoziţii de lucrări literare, recitaluri de poezii şi opere literare, spectacole muzicale, lansări de carte.

In this article