Ion Ceban critică ANRE și PAS. Nu vreau ca cele 300 de milioane să fie puse pe spatele locuitorilor capitalei

Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, a făcut mai multe declarații dure la adresa Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) și a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS),...

Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, a făcut mai multe declarații dure la adresa Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) și a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), cu privire la Apă Canal.
Într-un live pe Facebook, Ceban a spus că municipalitatea încearcă să evite plata a 300 de milioane de lei pe care ANRE i-a impus-o Societății pe Acțiuni Apă-Canal.

“Eu nu înțeleg de ce orășenii trebuie să achite pentru ANRE, pentru prostia PAS-ului și pentru ceilalți. De ce noi trebuie să o luăm de la reabilitarea curților blocurilor de locuit, de la transportul în suburbii, de la drumuri de calitate, de la multe alte proiecte de infrastructură și să le dăm. Pentru prostia a pasului, pentru prostia ANRE-ului pentru acești cetățeni”, a afirmat Ceban.

Primarul a adăugat că Guvernul nu oferă niciun sprijin financiar Chișinăului și că banii colectați din taxele locale sunt insuficienți pentru a acoperi cheltuielile. El a sugerat că majorarea tarifelor ar putea duce la falimentarea Apă-Canal și a cerut ANRE și PAS să-și asume responsabilitatea pentru această situație.

“Nu ne nimic din străinătate sau din interior bani ca să acoperim aceste lucruri. Chișinăuienii ne plătească taxele. Voi le luați toate la Guvern, ne întoarceți foarte puțin. De asta nici din acel Putin. Ne gândim că probabil că nu trebuia. Vreți să falimentat întreprinderea? Vă asumați aceste lucruri. Dar vom examina toate consecințele juridice”, a declarat Ceban.

In this article