Ion Ceban, cel mai apreciat politician în rândul locuitorilor Capitalei

Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, este cel mai apreciat politician în rândul locuitorilor municipiului Chișinău. Cel puțin așa arată un nou sondaj realizat de Institutul Republican Internațional...

Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, este cel mai apreciat politician în rândul locuitorilor municipiului Chișinău. Cel puțin așa arată un nou sondaj realizat de Institutul Republican Internațional (IRI) Moldova.

Potrivit studiului, opt din 10 chișinăuieni, mai exact 78 la sută, au o părere bună despre activitatea primarului municipiului Chișinău, Ion Ceban, edilul fiind lider în acest top. La o distanță mare, pe locul al doilea, cu o pondere de 52%, se află șefa statului, Maia Sandu. Poziția a treia este ocupată de bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah. 39 la sută dintre persoanele chestionate în municipiul Chișinău au o părere bună despre activitatea guvernatorului regiunii autonome.

Pe locul al patrulea, cu o pondere de 37%, s-a situat președintele Parlamentului, Igor Grosu, urmat de ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, care a acumulat 34 la sută. Natalia Gavriliță s-a clasat pe locul al șaselea, cu o cotă de 33%, iar ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, a obținut poziția a noua, despre activitatea vicepremierului având o părere bună doar 32 la sută dintre respondenții din Chișinău.

Sondajul a fost realizat în perioada 1 octombrie – 15 noiembrie pe un eșantion de 1233 de persoane, dintre care 714 din municipiul Chișinău. Marja de eroare este de 2,8 la sută.

In this article