Ion Ceban: Capitala urmează să fie mai verde

Capitala urmează să fie mai verde. Asta după ce astăzi au fost publicate rezultatele proiectului „Chișinău – Oraș Verde – Planificare Strategică”. Deși planificarea strategică este într-o etapă...

Capitala urmează să fie mai verde. Asta după ce astăzi au fost publicate rezultatele proiectului „Chișinău – Oraș Verde – Planificare Strategică”. Deși planificarea strategică este într-o etapă finală, transformarea orașului abia acum începe, spune primarul general al capitalei, Ion Ceban, prezent la eveniment.

Ceban mai spune că acesta este unul dintre cele mai ample proiecte axate pe modernizare nu doar prin prisma construcțiilor, ci și al asigurării unor standarde înalte de viață pentru cetățeni, pentru un dialog constructiv între autorități și societatea civilă, pentru un mediu curat și sănătos și pentru promovarea turismului.

„Am convingerea că acțiunile planificate până acum, vor fi realizate în cadrul proiectului și vor fi urmate de altele, la fel de ambițioase. Transformarea Chișinăului după modelul Orașelor Europene, într-un oraș mai modern și mai bun, urmează să înceapă de astăzi”, a spus Ion Ceban.

Programul dat face parte din Schema-cadru a Orașelor Verzi și are scopul de a contribui la îmbunătățirea performanțelor de mediu și a condițiilor economice și sociale în Chișinău. Acesta este implementat de APL Chișinău și finanțat de Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

In this article