Ion Ceban avertizează: Dacă nu se respectă regulile pandemice, în capitală ar putea fi introduse unele restricții de activitate

Capitala ar putea reveni la restricții, dacă locuitorii nu vor purta măști în locuri aglomerate. Despre aceasta avertizează primarul general Ion Ceban. Potrivit edilului, Comisia Extraordinară de sănătate...

Capitala ar putea reveni la restricții, dacă locuitorii nu vor purta măști în locuri aglomerate. Despre aceasta avertizează primarul general Ion Ceban.

Potrivit edilului, Comisia Extraordinară de sănătate publică a municipiului Chișinău urmează să se întrunească și să adopte noile măsuri.

Ceban punctează că numărul cazurilor de infectare este mare, fapt ce ar putea genera închiderea mai multor activități. În acest context, primarul subliniază importanța respectării regulilor impuse.

„Și asta ar însemna ceea ce ne recomandă specialiștii, închiderea piețelor, sistarea transportului public, revenirea la lucrul online. Asta din motivul că numărul bolnavilor cu coronavirus este în creștere. Astăzi, am avut o ședință cu responsabilii, unde am discutat despre situația actuală, dar și despre majorarea capacității spitalelor în ceea ce privește internarea pacienților”, a mai adăugat edilul.

Amintim că numărul cazurilor de infectare în Moldova a trecut peste 60 de mii, iar în capitală numărul cazurilor active este în jur de 1%.

In this article