Ion Ceban, alături de Director adjunct regional al UNICEF din Europa și Asia Centrală, la un centru de tineret: Ce au „inspectat” aceștia

Primarul general Ion Ceban, împreună cu Director adjunct regional al UNICEF din Europa și Asia Centrală, Philippe Cori, au efectuat o vizită de la Centrul municipal de Tineret...

Primarul general Ion Ceban, împreună cu Director adjunct regional al UNICEF din Europa și Asia Centrală, Philippe Cori, au efectuat o vizită de la Centrul municipal de Tineret din sectorul Centru.

Edilul Ion Ceban spune că Primăria Chişinău investeşte enorm în domeniul tineretului. Actualmente se lucrează la crearea Acceleratorului de afaceri pentru tineri, iar în curând va fi lansat Anul Tineretului 2023.

„În 4 sectoare ale capitalei au fost identificate spaţii, au fost reabilitate şi deschise centre municipale de tineret. Urmează inaugurarea în curând şi a centrului de la Botanica.

UNICEF a susținut municipalitatea în dotarea centrelor cu mobilier şi a procurat un autovehicul în cadrul proiectului „Echipa Mobilă” care a avut drept scop informarea tinerilor și tinerelor din Ucraina despre oportunitățile care sunt în centrele de tineret, dar și pentru a desfășura activități în centrele de plasament unde se aflau tinerii refugiați.

Pe parcursul anului 2022, în cele 4 centre de tineret municipale din sectoare au fost organizate mai multe ateliere de desen, organizate cluburi de dans şi seri culturale.
În total, au fost implicați 18 789 de tineri și tinere, dintre care 2224 ucraineni.

La fel, UNICEF a oferit suport în dezvoltarea PodCastului la Centrul Municipal, iar tinerii din Ucraina sunt implicați în calitate de moderatori și producători ai proiectului și urmează să aibă primele ediții la începutul lunii martie”, a declarat Ceban.

Cu ajutorul partenerilor a fost acordată consiliere psihologică pentru 453 de tineri refugiați.

Amintim că în perioada 11 aprilie – 31 decembrie 2022, Centrul Municipal de Tineret Chișinău a implementat proiectul „Youth Friendly Services for resilience building and engagement of adolescent refugees”. Această inițiativă de susținere și implicare a tinerilor refugiați din Ucraina a avut scopul să implice cel puțin 20 000 de tineri din Ucraina și Chișinău în activitățile Centrului Municipal de Tineret Chișinău și Tohateen Hub.

Activitățile realizate în parteneriat cu UNICEF au fost implementate prin bugetul gestionat de AO Centrul de Informare și Resurse PRO BONO.

Primarul General a mulțumit UNICEF pentru suportul acordat în gestionarea crizei refugiaţilor din Ucraina.

„Împreună am reuşit să ajutăm mii de oameni şi continuăm să fim alături de cei care fug din calea războiului”, a menționat edilul Capitalei, Ion Ceban.

In this article