Ion Ceban acuză Guvernul că blochează finanțarea suburbiilor Capitalei

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a făcut declarații pentru presă, acuzând Guvernul că blochează finanțarea suburbiilor Capitalei. El a subliniat faptul că anul precedent nu s-au alocat fonduri...

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a făcut declarații pentru presă, acuzând Guvernul că blochează finanțarea suburbiilor Capitalei. El a subliniat faptul că anul precedent nu s-au alocat fonduri pentru dezvoltarea acestor zone, iar în acest an electoral, Guvernul prin intermediul Cancelariei de Stat a impus un blocaj asupra finanțării proiectelor vitale, cum ar fi școli, grădinițe, drumuri, apeducte și transport.

„Avem notificare de la Cancelaria de Stat că nu putem finanța astăzi suburbiile din Capitală. Exact după același model am finanțat anul trecut, dar nu anul ăsta, care e an electoral, Cancelaria de Stat Reprezentanții Guvernului blochează finanțarea suburbiilor. Asta înseamnă școli, grădinițe, drum, apeduct, transport.”

Primarul a insistat asupra necesității de a aduce în atenția publică această situație și a propus chiar să transmită notificările oficiale pentru a demonstra blocajul impus de Cancelarie în privința alocării fondurilor din partea Primăriei municipiului Chișinău.

„Vreau să insist și să mă asigur că, dacă vreți, eu vă pot transmite și notificările respective prin care au fost blocate decizii de alocare a fondurilor din partea Primăriei municipiului Chișinău, iar noi continuăm să dezvoltăm orașul atât în raza orașului, cât și în suburbii”, a conchis Ceban.

In this article