Ion Ceban acuză atacuri și presiuni asupra Primăriei Chișinău. Acțiunile recente sunt doar “trucuri electorale cu naravuri moștenite

Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, a făcut declarații puternice despre ceea ce el a descris ca fiind o serie de atacuri și presiuni asupra Primăriei Chișinău. Ceban...

Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, a făcut declarații puternice despre ceea ce el a descris ca fiind o serie de atacuri și presiuni asupra Primăriei Chișinău. Ceban a menționat percheziții continue, controale financiare și ridicări de documente din partea autorităților, în special a Procuraturii municipiului Chișinău și a diverselor organe de investigații.

„În fiecare zi avem controale financiare peste controale financiare, percheziții, ridicări de documente și acte financiare și contabile. Deja aceste acțiuni le calificăm ca atare și înțelegem că au ca scop să pună presiune asupra echipei și Primăriei Chișinău,” a declarat Ceban.

Primarul a criticat în special Inspectoratul pentru Protecția Mediului pentru acuzațiile că angajații Primăriei ar fi defrișat ilegal copaci, provocând un prejudiciu de 45 de milioane de lei. Ceban a subliniat contrastele cu corupția și defrișarea pădurilor, pe care le-a descris ca fiind nesupravegheate.

„S-a furat nu ca în Codru, dar inclusiv din Codru. Fondul forestier a rămas „pleșuv” și personal voi ruga colegii să filmeze aceste locuri de la înălțime și să le facem publice,” a afirmat primarul.
În pofida presiunilor, Ceban a subliniat că el și echipa sa sunt deschiși la colaborare și că cei vinovați ar trebui să fie trași la răspundere.

„Sunt ferm convins că în cadrul instituțiilor de drept sunt angajați și ofițeri onești și cu demnitate care vor rămâne cu coloana vertebrală și își vor exercita atribuțiile conștiincios și conform legii,” a adăugat el. “Eu personal și colegii mei suntem deschiși la colaborare și cei care cu adevărat se fac vinovați să răspundă.”

Ceban a concluzionat prin a afirma că acțiunile recente sunt doar “trucuri electorale cu naravuri moștenite”, utilizate pentru a exercita presiune asupra administrației sale.

In this article