Ion Ceban a transmis un mesaj de felicitare comunității evreiești din Chișinău cu ocazia sărbătorii Pesah

Primarul Ion Ceban a transmis un mesaj de felicitare comunității evreiești din Chișinău cu ocazia sărbătorii Pesah: “Puțini cunosc sau puțini își mai aduc aminte că la începutul...

Primarul Ion Ceban a transmis un mesaj de felicitare comunității evreiești din Chișinău cu ocazia sărbătorii Pesah: “Puțini cunosc sau puțini își mai aduc aminte că la începutul secolului trecut practic jumătate din populația Chișinăului a constituit comunitatea evreiască”.

În seara aceasta începe Pesah, una dintre cele mai importante sărbători ale iudaismului, care comemorează eliberarea poporului evreu din sclavia egipteană. Cu această ocazie, primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a transmis un mesaj de felicitare comunității evreiești din capitală și din întreaga țară.

“Chag Pesach Sameach! Din aceasta seară începe Pesah, sărbătoare de suflet pentru comunitatea evreiască din întreaga lume. Aducem cele mai sincere felicitări și urări, liniște în familiile și casele tuturor. Puțini cunosc sau puțini își mai aduc aminte că la începutul secolului trecut practic jumătate din populația Chișinăului a constituit comunitatea evreiască. Foarte mulți au contribuit de-a lungul anilor la dezvoltarea Chișinăului. Astăzi, împreună cu Comunitatea Evreiască din Republica Moldova avem mai multe activități pe care le organizăm împreună”, a scris Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

“Ne dorim ca tradițiile și valorile comunității evreiești să fie păstrate și transmise generațiilor viitoare. Ne dorim ca relațiile dintre Chișinău și Israel să se dezvolte și să se consolideze. Ne dorim ca sărbătoarea Pesah să aducă pace, bucurie și prosperitate tuturor celor care o celebrează”, a încheiat Ion Ceban.

In this article