Ion Ceban a solicitat răspunsuri în legătură cu fondurile care au fost promise pentru ajutorarea Republicii Moldova

În cadrul ședinței Primăriei Chișinău de astăzi, primarul Ion Ceban a solicitat răspunsuri în legătură cu fondurile care au fost promise pentru ajutorarea Republicii Moldova. “Unde s-au dus,...

În cadrul ședinței Primăriei Chișinău de astăzi, primarul Ion Ceban a solicitat răspunsuri în legătură cu fondurile care au fost promise pentru ajutorarea Republicii Moldova. “Unde s-au dus, oficial înregistrat a patra oară, un miliard de euro, bani despre care au vorbit partenerii noștri externi pentru a ajuta Republica Moldova?” a întrebat Ceban, exprimând frustrarea cu privire la lipsa clarității în acest sens.

Ceban a indicat că resursele nu au fost distribuite nici în timpul crizei și nici în perioada problemelor cu refugiații. “Nu ați dat nici un bănuț, nici în criza lovit, nici în criza refugiaților,” a criticat el.

Primarul a oferit, de asemenea, un exemplu de cum municipiul a reușit să se autofinanțeze, deși nu a primit ajutorul extern promis. “Prin scoaterea la licitație terenurilor, a gheretelor și în toate licitațiile vin și finanțările la buget,” a spus Ceban, subliniind transparenta procesului de licitație. “Nu avem la primărie contracte secrete, nu avem secrete comerciale,” a adăugat el.

Ceban a finalizat prin a-și lăuda echipa, afirmând că administrația locală a reușit să gestioneze eficient situația, în ciuda absenței ajutorului promis de partenerii externi.

In this article