Ion Ceban a participat la ceremonia de inaugurare a proiectului “Budești răspunde provocărilor climatice”

Astăzi, Primarul General, Ion Ceban, a participat la ceremonia de inaugurare a proiectului “Budești răspunde provocărilor climatice” desfășurat în parteneriat cu APL Budești, Primăria municipiului Chișinău și Agenția...

Astăzi, Primarul General, Ion Ceban, a participat la ceremonia de inaugurare a proiectului “Budești răspunde provocărilor climatice” desfășurat în parteneriat cu APL Budești, Primăria municipiului Chișinău și Agenția Slovacă de Dezvoltare și Cooperare Internațională. Proiectul a avut ca rezultat amenajarea unei zone de odihnă și recreere în zona verde “La izvor” din Budești, aducând beneficii comunității locale.

În cadrul evenimentului, primarul Ion Ceban a subliniat importanța colaborării și a eforturilor comune depuse pentru îmbunătățirea calității vieții cetățenilor: “Noi cu mare drag facem ca lucrurile să se întâmple și facem aceste lucruri împreună. Transformăm orașul împreună, transformăm localitățile din aria metropolitană împreună. Avem peste o mie de proiecte pe care le realizăm în Chișinău și sute de proiecte în suburbiile Capitalei. Depunem eforturi comune ca să îmbunătățim calitatea vieții cetățenilor. Mă bucur că putem fi parte ale acestor proiecte și că acest efort comun devine considerabil, rapid, eficient și aproape de oameni.”

Primarul a adăugat și o expresie de recunoștință către Ambasada Slovaciei pentru colaborarea fructuoasă și schimbul de experiență: “Vreau să aduc sincere mulțumiri și Ambasadei Slovaciei pentru lucrurile frumoase realizate în comun și pentru schimbul de experiență.”

De-a lungul perioadei 2020-2022, Primăria Chișinău a investit peste 11 milioane de lei în proiecte de infrastructură în Budești. Aceste investiții au vizat modernizarea infrastructurii rutiere, extinderea rețelelor de apă și canalizare, modernizarea iluminatului public stradal și reparația infrastructurii educaționale și sportive, demonstrând angajamentul autorităților în dezvoltarea durabilă a acestei zone.

Prin realizarea acestor proiecte, Primăria Municipiului Chișinău continuă să își consolideze implicarea și dedicarea pentru îmbunătățirea vieții comunităților și dezvoltarea sustenabilă a infrastructurii în întregul oraș.

In this article