Ion Ceban a îmbunătățit deplasarea transportului public în Chișinău

În declarația sa recentă, primarul Ion Ceban a subliniat importanța transportului public și a noilor măsuri luate pentru a îmbunătăți această modalitate de deplasare în Chișinău. El a...

În declarația sa recentă, primarul Ion Ceban a subliniat importanța transportului public și a noilor măsuri luate pentru a îmbunătăți această modalitate de deplasare în Chișinău. El a menționat că au fost luate în considerare mai multe opinii și că există discuții ample pe această temă de ceva timp.

Ceban a adăugat că există demersuri în desfășurare din partea organizațiilor neguvernamentale, iar orașul se află într-un regim de testare pentru a evalua eficacitatea noilor benzi dedicate și a limitei de viteză scăzute impuse pe Viaduct.

“Prioritatea noastră în oraș este transportul public”, a afirmat primarul. “Într-un troleibuz sau autobuz pot călători până la 200 de persoane, în timp ce aceeași distanță este parcursă de trei mașini. Prin implementarea noilor măsuri, dorim să facem transportul public mai confortabil, accesibil și rapid pentru locuitori, fie că se deplasează la serviciu, la studii sau în alte activități cotidiene.”

Primarul a subliniat că acțiunile întreprinse în acest sens nu neglijează nici pe cei care conduc autovehicule, ci vizează o distribuție mai echilibrată a traficului și îmbunătățirea condițiilor de deplasare în oraș.

Testarea în desfășurare va oferi o imagine mai clară asupra eficienței acestor măsuri și va permite autorităților să ia decizii informate în privința viitorului transportului în Chișinău.

In this article