Ion Ceban a făcut declarații referitoare la reținerea lui Boris Gîlca

Primarul Chișinăului, Ion Ceban, a făcut declarații referitoare la reținerea lui Boris Gîlca și a subliniat importanța evitării justiției televizate în acest caz. Ceban a menționat că nu...

Primarul Chișinăului, Ion Ceban, a făcut declarații referitoare la reținerea lui Boris Gîlca și a subliniat importanța evitării justiției televizate în acest caz. Ceban a menționat că nu a avut ocazia de a discuta personal cu Gîlca după incidentul respectiv, dar speră să poată avea această discuție în zilele următoare.

Primarul a afirmat că nu crede, având în vedere cunoștințele sale despre Boris Gîlca, că acesta ar fi implicat în acuzațiile aduse. Cu toate acestea, Ceban a subliniat că oricine este găsit vinovat va fi penalizat conform legii. A menționat că doamna în cauză a fost deja suspendată din funcție și că, după examinarea raportului, va fi destituită din aceasta.

Ion Ceban a exprimat îngrijorarea sa cu privire la faptul că s-au făcut încercări de a implica nevinovați în acest caz și a subliniat că acest lucru nu este în concordanță cu principiile de integrare europeană. El a reiterat necesitatea ca orice individ să fie considerat nevinovat până la proba contrarie și a promis să discute cu Boris Gîlca și să revină cu mai multe detalii pe măsură ce situația evoluează.

Primarul a subliniat că cei care sunt găsiți vinovați trebuie să răspundă, dar a menționat că aceasta ar trebui să se întâmple în contextul responsabilității colective, incluzând și pe cei al căror comportament a fost recunoscut ca fiind vinovat. Cu aceste declarații, Ion Ceban reafirmă angajamentul său pentru un proces corect și echitabil în cadrul justiției și asigură cetățenii că vor fi respectate principiile statului de drept.

In this article