Ion Ceban: 4 milioane de lei a investit Primăria Chișinău în reparația trotuarelor și pentru iluminatul stradal din Budești

Peste 4,1 km de trotuar au fost reparate, în ultimii trei ani, în localitatea Budești, cu sprijinul financiar al Primăriei Chișinău, a anunțat zilele trecute edilul capitalei, Ion...

Peste 4,1 km de trotuar au fost reparate, în ultimii trei ani, în localitatea Budești, cu sprijinul financiar al Primăriei Chișinău, a anunțat zilele trecute edilul capitalei, Ion Ceban.

Suma alocată pentru aceste lucrări din bugetul municipal se ridică la peste 3,3 milioane de lei.

Astfel, potrivit municipalității, în 2020, municipalitatea a investit în lucrările de proiectare pentru reparația trotuarelor pe străzile Chișinăului și Bălțata din Budești – 77 000 de lei.

În anul 2021, pentru reparația și construcția trotuarelor de pe aceste două străzi, dar și a trotuarelor din cimitirul din localitate, municipalitatea a alocat peste 2,85 de milioane de lei, iar în acest an – 400 000 de lei. Contribuția locală în acest proiect a fost de peste 650 000 de lei.

„Paralel cu asfaltarea și construcția trotuarelor, pe străzile Chișinăului și Bălțata a fost instalat și iluminatul stradal. Primăria Chișinău a investit în aceste lucrări 1,1 milioane de lei.

Alte peste 83 000 de lei au fost alocate pentru iluminarea parcului central, terenului sportiv și a Centrului pentru Copii și Tineret.

De asemenea, cu sprijinul financiar al Primăriei Chișinău, la Budești au fost construite și amenajate șase stații de așteptare a transportului public. Contribuția municipalității în acest proiect a fost de 140 000 de lei, iar a Primăriei Budești – de 114 000 de lei, a precizat Ion Ceban.

In this article