Investiții de peste șapte milioane de euro în modernizarea sectorului spitalicesc

Cinci instituții medico-sanitare publice din țară vor fi dotate cu dispozitive medicale de ultimă generație, achiziționate cu suportul financiar nerambursabil oferit de Guvernul Japoniei. Cabinetul de miniștri a...

Cinci instituții medico-sanitare publice din țară vor fi dotate cu dispozitive medicale de ultimă generație, achiziționate cu suportul financiar nerambursabil oferit de Guvernul Japoniei. Cabinetul de miniștri a aprobat, în acest sens, semnarea Acordului privind implementarea Programului de Consolidare a Sistemului Medical. 

Acest program va contribui la sporirea capacităților de diagnosticare și tratament prin utilizarea dispozitivelor medicale moderne, precum aparate de radiologie digitală, ecografe, aparate de dializă, ventilatoare, aparate de anestezie, mese de operație, etc.

Prin semnarea Acordului, încheiat prin schimb de note între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Japoniei, va fi posibilă valorificarea asistenței financiare sub formă de grant, care constituie un miliard de yeni japonezi, echivalentul a peste șapte milioane de euro.

In this article