Înverzirea și înfrumusețarea Municipiului Chișinău, continuă

Aproximativ 70 de arbori decorativi au fost plantați astăzi pe teritoriul municipiului Chișinău. La acțiunea de înverzire a Capitalei, care s-a desfășurat pe teritoriul Scuarului Colina Pușkin, Primarul...

Aproximativ 70 de arbori decorativi au fost plantați astăzi pe teritoriul municipiului Chișinău. La acțiunea de înverzire a Capitalei, care s-a desfășurat pe teritoriul Scuarului Colina Pușkin, Primarul General, Ion Ceban, împreună cu mai mulţi angajaţi din cadrul Primăriei Chișinău, au sădit copaci decorativi, cum ar fi: sakura, pin negru, arțar, stejar roșu, tei sau magnolia.

„Sper că acești copaci frumoși vor bucura locuitorii din zonă sau pe acei oameni care vor trece prin acest scuar. Reiterez, unul dintre obiectivele noastre principale este ca Chișinăul să recapete titlu de cea mai verde Capitală a Europei”, a declarat Ion Ceban.

Acțiunea de astăzi a fost organizată de autoritățile locale, cu sprijinul Ambasadei Poloniei în Republica Moldova, și face parte din cadrul proiectului de amenajare peisagistică a spațiului public.

Amintim că, astfel de acțiuni au fost organizate și săptămâna trecută atât în Parcul „Valea Morilor”, unde au fost sădiți 123 de arbori decorativi, cât și în Parcul „Dendrariu”, unde doamnele și domnișoarele, membre și reprezentante ale Mișcării Alternativa Națională, au plantat peste 200 de trandafiri.

Primăria Municipiului Chişinău invită toţi doritorii să se alăture acţiunilor de plantare a copacilor, în cadrul Campaniei iniţiate de municipalitate, pentru a avea un oraş mai verde şi mai frumos. Pe parcurs vor anunţa locaţiile unde vor fi plantaţi alţi arbori.

In this article