Intellect Group: Maia Sandu își menține susținerea politică înaltă, conform studiului “Rating politic”

Directorul Intellect Group, Ian Lisnevschi, a prezentat recent rezultatele studiului “Rating politic “, care arată că Maia Sandu își menține o activitate politică ridicată și se bucură de...

Directorul Intellect Group, Ian Lisnevschi, a prezentat recent rezultatele studiului “Rating politic “, care arată că Maia Sandu își menține o activitate politică ridicată și se bucură de o susținere semnificativă. Conform cercetării, liderii opoziției cei mai activi și capabili să unească opoziția sunt Ion Ceban, Irina Vlah și Igor Dodon, în ciuda unor pierderi în rating.

Electoratul lui Igor Dodon și al lui Renato Usatîi rămâne polarizat, ceea ce complică dezvoltarea activității politice a acestor lideri. Irina Vlah și Andrei Năstase trebuie să-și intensifice campaniile politice și să-și consolideze sprijinul și recunoașterea în rândul alegătorilor ca potențiali candidați.

Evaluări ale experților:

Majoritatea experților consideră că niciunul dintre politicienii actuali nu este capabil să concureze eficient cu Maia Sandu. Aceasta subliniază poziția puternică a președintelui în exercițiu, slăbiciunea opoziției și lipsa unor lideri alternativi clari.

Tendințe și perspective:

Continuarea dominației Maiei Sandu: Dacă tendințele actuale continuă, Maia Sandu va continua să domine arena politică prin activismul ridicat.

Apariția unor noi lideri: Procentul ridicat de alegători indeciși indică potențialul apariției unor noi lideri politici sau a unor alianțe neașteptate.

Nevoia de consolidare a opoziției: Pentru a o contracara în mod eficient pe Maia Sandu, forțele de opoziție trebuie să depășească diviziunile interne și să lucreze pentru a crea un front unit. Este necesară o strategie unitară și un concept de campanie unitară a candidaților din opoziție.

Riscul polarizării: Polarizarea electoratului ar putea duce la o mai mare divizare a forțelor de opoziție, ceea ce ar fi în avantajul președintelui în exercițiu.

Pentru mai multe detalii, puteți accesa link-ul către cercetarea completă realizată de Intellect Group.

In this article