Inițiativa legislativă privind anularea taxei de salubrizare, înregistrată în Parlament

Inițiativa legislativă de modificare a Codului Fiscal prin anularea taxei de salubrizare a fost înregistrată în Parlament. Proiectul privind abrogarea impozitului a fost depus de deputatul Gaik Vartanean,...

Inițiativa legislativă de modificare a Codului Fiscal prin anularea taxei de salubrizare a fost înregistrată în Parlament. Proiectul privind abrogarea impozitului a fost depus de deputatul Gaik Vartanean, reprezentant al Partidului ”Mișcarea Alternativa Națională”, în baza demersului transmis în această dimineață Parlamentului și Guvernului de către primarul Ion Ceban.

Autorul amendamentelor propune anularea taxei pentru salubrizare atât în Capitală, cât și în celelalte orașe și sate ale țării.

”Această taxă de salubrizare a stârnit un șir de nemulțumiri în rândul oamenilor, în special în râdnul locuitorilor Capitalei. Acest impozit a fost introdus acum câțiva ani, iar CMC a stabilit doar un mecanism privind mărimea taxei și modul de achitare. Toate orașele trebuie să achite acum această taxă. Impozitul trebuie anulat, mai ales în condițiile în care oamenii primesc facturi exagerat de mari pentru alte servicii de întreținere. Propun abrogarea a nouă prevederi. Precizez, modificările vor putea intra în vigoare doar din 2024, nu din acest an”, a declarat Gaik Vartanean.

Deputatul regretă că unele forțe politice manipulează la acest capitol și induc lumea în eroare și chiar îi cheamă să nu achite impozitul în acest an.

”Mulți politicieni cheamă oamenii să nu achite factura, ceea ce este o mare manipulare. Dacă nu va fi plătită această taxă, atunci vor fi amendați. Acei politicieni care cheamă oamenii să nu achite, să știe că ei vor fi responsabili. Mulți manipulează pentru a obține capital politic și prin acțiunile lor îi împovărează financiar pe oameni și mai mult. Cel mai simplu este să fim consecvenți și să votăm anularea”, a mai declarat Gaik Vartanean.

Amintim, în Chișinău taxa de salubrizare reprezintă 120 de lei pentru fiecare proprietar de apartament sau casă sau 10 lei pe lună. În Capitală, de scutire beneficiază minorii și persoanele cu dizabilități. Taxa este una dintre cele mia mici stabilite din țară.

In this article