Inițiativă BCS: Ajutor unic de o mie de lei pentru fiecare elev din clasa a I-IX-a

Familiile din Moldova care au copii la școală vor primi un ajutor unic de o mie de lei pentru fiecare elev. Inițiativa a fost propusă de deputații din...

Familiile din Moldova care au copii la școală vor primi un ajutor unic de o mie de lei pentru fiecare elev. Inițiativa a fost propusă de deputații din fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor. 

Deputatul socialist, Alla Darovannaia, a declarat că banii vor fi alocați către unu septembrie pentru fiecare familie care are copii în clasele I-IX-a. Socialiștii și comuniștii propun ca acest suport financiar pentru pregătirea elevilor de școală să stabilit în lege și să fie alocat anual. 

Potrivit calculelor, în anul școlar 2021-2022, câte o mie de lei urmează să primească peste 136 de mii de elevi din întreaga republică. 

Fracțiunea mai propune ca programul alimentației gratuite în școli să fie extins și pentru clasele a V-IX-a. În prezent, mese gratuite sunt oferite pentru elevii din clasele primare.   

”Vom solicita și suntem siguri că majoritatea parlamentară va susține toate inițiativele sociale care sunt propuse de blocul nostru, așa cum ei au promis vremuri bine pentru toți cetățenii Republicii Moldova”, a declarat deputatul.

In this article