Infrastructura de termoficare a blocurilor din municipiul Bălți va fi modernizată

Țara noastră va beneficia de finanțare nerambursabilă în valoare de două milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii de termoficare a blocurilor din municipiul Bălți. Ratificarea Acordului de grant...

Țara noastră va beneficia de finanțare nerambursabilă în valoare de două milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii de termoficare a blocurilor din municipiul Bălți. Ratificarea Acordului de grant dintre Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în vederea realizării proiectului „Sistemul termoenergetic al mun. Bălți (SA „CET-Nord”)” – Faza II a fost votată, în prima și a doua lectură, de 77 de deputați.

ROIECTUL are drept scop creșterea calității serviciilor prestate locuitorilor din municipiul Bălți prin restabilirea sistemului de livrare a apei calde menajere, implementarea sistemului de distribuție pe orizontală intrabloc, asigurarea confortului termic în edificii prin gestionarea individuală a consumului de energie termică, optimizarea costurilor operaționale, controlul și monitorizarea centralizată/ la distanță, creșterea duratei de exploatare a utilajelor/echipamentelor, reducerea pierderilor de energie termică etc.

În rezultatul implementării Fazei II a Proiectului, vor fi instalate puncte termice individuale la 166 de blocuri locative. Totodată, la 296 de blocuri locative va fi modernizat sistemul intrabloc de distribuție a agentului termic și a apei calde menajere.

Durata de implementare a Proiectului este până în anul 2024.

In this article